De beste kleuren om koel te blijven tijdens zomerse hittegolven

De zomer komt eraan en daarmee ook de verstikkende hittegolven waardoor we koel en comfortabel willen blijven.
Maar wist je dat de kleur van je kleding invloed kan hebben op je thermische comfort? Op basis van een Japans experimenteel onderzoek en een TV programma van RTL-TVI geven we je een leidraad voor de beste kleuren om koel te blijven op die warme zomerdagen. Volg onze eenvoudige tips om er net zo verfrissend uit te zien als de zeebries!

 
Ga voor lichte kleuren


Ga voor lichte kleuren

Lichte kleuren zoals wit, beige, pastels en bleke tinten zijn de beste keuzes om koel te blijven tijdens hittegolven. Deze kleuren weerkaatsen zonlicht in plaats van het te absorberen, waardoor je minder warmte op je lichaam voelt. Kies dus voor tops en jurken in lichte tinten om comfortabel koel te blijven

 

Vermijd donkere kleuren


 
Donkere kleuren zoals zwart, marineblauw en bruin absorberen zonlicht, waardoor je het nog warmer kunt krijgen. Deze kleuren hebben de neiging om de lichaamswarmte te verhogen en kunnen leiden tot een ongemakkelijke ophoping van warmte. Probeer ze te vermijden op warme zomerdagen en kies in plaats daarvan voor lichtere, heldere kleuren.

 
Ga voor pasteltinten en felle kleuren


Pasteltinten en felle kleuren zoals citroengeel, zuurstokroze, koraal en turkoois zijn niet alleen trendy, maar kunnen ook bijzonder aangenaam zijn tijdens hittegolven. Deze kleuren reflecteren warmte in plaats van ze te absorberen en helpen zo de lichaamstemperatuur laag te houden. Aarzel niet om een vleugje kleur toe te voegen aan je zomergarderobe om je outfits op te fleuren terwijl je comfortabel koel blijft.

 
Kies lichtgewicht, ademende stoffen


Naast het kiezen van de juiste kleuren is het ook belangrijk om lichte, ademende stoffen te kiezen voor je zomerkleding. Stoffen zoals katoen, linnen en zijde laten lucht circuleren, waardoor transpiratie makkelijker kan verdampen en je koel blijft. Combineer deze lichte materialen met de juiste kleuren voor een winnende combinatie.

Wanneer de temperaturen stijgen en hittegolven hun hoogtepunt bereiken, kan het kiezen van de juiste kleuren het verschil maken om je koel te voelen. Kies voor lichte kleuren, pasteltinten en felle kleuren, die warmte reflecteren in plaats van absorberen. In combinatie met lichte, ademende stoffen zorgen deze kleuren ervoor dat je comfortabel van de zomer kunt genieten. Aarzel dus niet om je garderobe en koffers op te frissen met de juiste zomerkleuren om optimaal te genieten van elke zonnige dag!